Москва: Власти у Приштини након 20 година од варварског НАТО бомбардовања СРЈ изашле из контроле западних земаља

31-01-2019 08:27:25 | | фото: © РИА Новости / Кирилл Каллиников/ vostok.rs |


Власти у Приштини одлучиле су да погоршају косовску кризу, изјавио је у Алекасндар Лукашевич, стални представник Русије при ОБЕС-у.

"Запажања мисије (ОЕБС-а) прилично јасно указују да Косово све више постаје легло нестабилности и извор конфликтног потенцијала у региону. Власти у Приштини одлучиле су да погоршају косовску кризу која прети поновном насиљу и рату на западном Балкану. Знакови да је руководство косовских Албанаца у региону 20 година након варварског бомбардовања НАТО Савезне Републике Југославије и 10 година једностране "независности" потпуно изашло из контроле оних западних земаља које су пројектовале сепаратисте", рекао је Лукашевич на састанку Сталног савета ОЕБС-а.

Он је напоменуо да је само у периоду октобар - децембар 2018. године Приштина покренула низ провокација против Србије и Срба који живе у аутономној покрајини.


„22. новембра, такозвана Влада Косова, кршећи обавезе које проистичу из Централноевропског споразума о слободној трговини, најавила је увођење царине у висини од 100% на робу из Србије и БиХ. У Приштини једноставно не обраћају пажњу”, додао је Лукашевич.