Дрогба: Челси нема лидера на терену

26-11-2015 12:55:47 | | / mojenovosti.com |

Легендардни фудбалер Челсија Дидије Дрогба рекао је да је разлог посртања екипе Жозеа Муриња то што нема лидера на терену.

"Током мог боравка у Челсију имали смо много лидера у тиму, као што су Лампард, Чех, Тери, Балак, Шевченко, Есијен, Макелеле, па и ја... Све су то била велика имена са израженим карактером. У сваком тренутку смо преузимали одговорност за лоше резултате и касније мијењали ситуацију", рекао је Дрогба за Сан.
Нападач из Обале Слоноваче истиче да је капитену Џону Терију веома тешко да побједнички менталитет пренесе на саиграче.
"То је нешто што не може да се надогради, већ се рађа са тим. Мора да се осјети тренутак када и шта би требало да се разговара са тимом, али и да те остали прихвате као лидера", заклучио је Дрогба.
Дрогба је за девет сезона, у два мандата, одиграо 381 утакмицу и постигао 164 гола, али и био најзаслужнији за највећи успјех у историји клуба и освајања Лиге шампиона 2012. године када је у финалу против Бајерна постигао изједначујући гол у финишу и касније у пенал серији реализовао одлучујући ударац са "бијеле тачке".
Садашњи фудбалер Монтреала уписао се у четири титуле Премијер лиге, четири ФА купа, три Лига купа и два Комјунити шилда.