Лавров и Дријан разговарали о ситуацији у Сирији и Венецуели

01-02-2019 10:36:49 | | фото: © РИА Новости / Наталья Селиверстова/ vostok.rs |


Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и његов француски колега Жан Ив ле Дријан разговарали су о потреби да се помогне нормализација ситуације у Венецуели кроз дијалог свих политичких снага у земљи, кризи у Савету Европе и наставку састанака министара спољних послова и министара одбране Русије и Француске.


Министарство спољних послова Русије саопштило је да је Лавров свог француског колегу информисао о напорима за стабилизацију ситуације у Сирији, међу којима је и пружање хуманитарне помоћи.

Са своје стране, Ле Дријан се заложио за успостављање контаката између астанског формата и „групе за Сирију“ ради „трагања за заједничким именитељима“.

„Разговарано је и о питањима као што су потреба промовисања нормализације ситуације у Венецуели кроз дијалог свих политичких снага земље, спречавање рушења међународних правних инструмената за одржавање стратешке стабилности, превазилажење кризе у Савету Европе, даљи развој билатералне руско-француске сарадње, укључујући наставак састанака министара спољних послова и одбрана у формату ’два плус два‘“, наводи се у саопштењу Министарства.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут