Фудбалери Борца савладали Вележ из Мостара

30-11-2015 10:39:27 | | / mojenovosti.com |

Бањалука - Фудбалери Борца прекинули су серију од седам пораза и у дербију зачеља 17. кола Премијер лиге савладали "фењераша" Вележ из Мостара са 2:1.

Био је то дуел практично већ отписаних из елите, у којем су се "црвено-плави" боље снашли и коначно послије 485 минута затресли противничку мрежу. Тај дуго очекивани погодак постигнут је у 15. минуту, послије дуплог паса, којег су одиграли Елвир Кољић и Ајдин Реџић те натјерали младог голмана Мостараца Хариса Володера на капитулацију. Голман "рођених" поново је капитулирао у 71. минуту, када није могао да спријечи Србољуба Јандрића да га савлада. Најљепши потез на утакмици виђен је у 81. минуту. Фудбалер Вележа, а некада Борца Дарко Малетић идеално је центрирао са десне стране, Дино Гаврић је из волеја шутирао, али је чувар мреже домаћих Бојан Јовић уз помоћ пречке спријечио погодак. У самом финишу утакмице Вележ је преко Дине Ћемаловића дошао до почасног гола.

- Коначно смо прекинули серију пораза и дошли до врло важне побједе. Сматрам да смо заслужено дошли до цијелог плијена. Сав посао у овом сусрету требало је да завршимо још у првом полувремену, али смо поново тешко дошли до поготка иако смо створили доста прилика. Све у свему можемо бити задовољни овом побједом, којом смо ударили темељ да покушамо нешто више у наставку сезоне. Спортски је надати се да ћемо успјети да избјегнемо селидбу у нижи ранг такмичења - нагласио је шеф стручног штаба Борца Жељко Врањеш.

До одласка на зимску паузу Бањалучанима је остао још меч 18. кола у коме ће наредног викенда гостовати код новајлије Младости из Добој Какња.

- У првом дијелу сезоне Младост је на нашем терену успјела остати непоражена, а послије тога остварила је низ добрих резултата и сврстала се у ред екипа које су у сигурној зони. Ипак, вјерујем да можемо остати непоражени на овом гостовању и тако још више повећати шансе за опстанак - нагласио је помоћни тренер "црвено-плавих" Мирослав Балабан.