РТ: „Глобална катастрофа“: Активиста упозорава да су 5G мреже „велико експериментисање здрављем“

07-02-2019 07:39:56 | | фото: © REUTERS / Thilo Schmuelgen/ vostok.rs |


Водећи активиста на тему електромагнетног зрачења и његов негативан утицај на јавно здравље описао је увођење мреже 5G као "велико експериментисање за здрављем" који би могао "постати глобална катастрофа".

Артур Роберт Фирценберг је познати заговорник ограничавања развоја 5G мрежа како у САД-у тако и на међународном плану, тврдећи да супербрзи широкопојасни приступ може изазвати рак код људи и животиња, као и погоршати симптоме електромагнетне преосетљивости.


У покушају да заустави увођење мрежа, Фирcенберг тражи од Светске здравствене организације (СТО), УН-а и ЕУ да "хитно зауставе развој 5G-а". Петиција је до сада прикупила преко 40.000 потписа.

"Распоређивање мреже 5G представља експериментисање над човечанством и околином, што је дефинисано као злочин према међународном праву“, наводи се у петицији. Увођење нове мреже у САД-у је већ почело у градовима као што су Хјустон, Индианаполис, Лос Анђелес и Сакраменто.

„Ово би могло постати глобална катастрофа. Када су први сателити покренути крајем деведесетих за мобилне телефоне, на дан када су лансирани, људи су били осетљиви на те ствари. Стопа смртности је порасла и у САД за 5-10%, а било је и извештаја да птице не лете”, рекао је Фирценберг за "Дејли стар".

Фирценберг такође тврди да су у подручјима у којима су 5G антенe почелe са радом, локално становништво, укључујући инсекте и друге дивље животиње, већ болесно. Он тврди да се поављује стање познато као електромагнетна преосетљивост, која изазива симптоме као што су вртоглавица, мучнина, амнезија, несаница, дрхтавица, срчана аритмија, акутна и хронична бол, иако није научно или медицински призната.