Избор најбољих спортиста Републике Српске: Скенирани резлутати кандидата

02-12-2015 11:43:07 | | / mojenovosti.com |

Бањалука - Листа кандидата који конкуришу за титулу најбољег спортисте Републике Српске дјелимично је скраћена, а коначна одлука о томе ко ће бити најбољи биће донесена на трећој сједници жирија која је заказана за 17. децембар.

Стручни жири 61. избора десет најбољих спортиста РС на другој сједници, одржаној јуче, расправљао је о резултатима које су остварили спортисти из Републике Српске у 2015. години као и о појединачним наградама. Финално вече манифестације коју организује "Глас Српске" заказано је за 17. децембар у Банском двору од 20 часова уз директан пренос на Радио-телевизији Републике Српске.

- Имали смо доста посла да сумирамо резултате наших спортиста у години која се ближи крају. За сада смо обавили први круг, листу само дјелимично скратили, док ћемо на идућој сједници одлучити ко је најбољи спортиста Републике Српске. Претходних година награда је увијек одлазила у праве руке и вјерујем да ће тако бити и овај пут - изјавио је уредник спортске редакције РТРС-а Драган Новаковић који је члан жирија.

Осим њега, најбоље спортисте РС бирају прослављени србски одбојкаш Владимир Батез, прослављени кошаркаш Марко Шћекић, представник Министарства за породицу, омладину и спорт РС Миланко Мучибабић и уредник спортске редакције "Гласа Српске" Милан Зубовић.

Осим проглашења десет најбољих, биће додијељено још неколико награда и признања и то: повеља за изузетан спортски подухват године, плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, плакете за амбасадоре спорта Републике Српске, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта, те "Златно перо - Лимун Папић" најбољем спортском новинару. Министарство породице, омладине и спорта РС прогласиће најперспективније спортисте, док ће РТРС изабрати најбољи спортски догађај године у Србској. Прошле године за најбољег спортисту проглашен је кошаркаш Немања Гордић, друго мјесто припало је каратисткињи Драгици Драпић, а треће скијашици Жани Новаковић.

Кандидати

Горан Дојчиновић (аутомобилизам), Синиша Петковић (стрељаштво), Митар Мрдић (џудо), Синиша Радоја (фудбал), Тања Каришик (скијање), Душан Бабић (атлетика), Алекса Црнчевић (бициклизам), Ђорђе Томић (бокс), Бранислав Марковић (теквондо), Саша Зимоњић (одбојка), Михајло Чепркало (пливање), Дарко Савић (кајак-кану), Миљана Антонић (стони тенис), Анђела Делић (кошарка), Ђорђе Паштар (куглање), Стефан Јанковић (рукомет), Наташа Видовић (карате), Милан Бабић (кик-бокс), Драшко Вујковић (ватерполо), Миро Васић (МеНеРаЛи), Момир Ашоња (Шаховски савез инвалида), Велезар Шурбат (Стрељачки савез инвалида), Игор Игњатовић (кошарка у колицима).