Захарова: Зар сте мислили да ћемо са њима правити „селфи“ након проширења НАТО-а и изласка САД из Споразума

21-02-2019 12:22:00 | | фото: © РИА Новости / Александр Вильф/ vostok.rs |


Портпарол Министарства спољних послова Марија Закхарова је коментарисала реакцију НАТО-а на на излагање председника Путина пред Федералном скупштином.

Након излагања председника Путина, у НАТО-у су саопштење Путина, да би Русија могла да циља командне центре са ракетама у земљама НАТО ако би америчке ракете биле размештене у Европи, назвали "
неприхватљивим".




„Зашто се толико нервирати? Тачно пре годину дана западни партнери су непрестано изјављивали да се не треба плашити ’руских цртаних филмова‘ са најновијим наоружањем, да је све то блеф Кремља. И сада су одједном ’схватили‘ да је то објективно, почевши да се ’присећају‘ какво је реално стање ствари?“, прокоментарисала је Захарова рекацију НАТО-а на својој страници на Фејсбуку.



Она је подсетила да је председник говорио само о одговору у случају "агресивних акција партнера". Нагласила је да Москва не намерава да трпи експанзију НАТО-а, повлачење Вашингтона из Споразума о елиминацији ракета средњег и кратког домета, повећање америчког контингента у Европи и текуће интервенције Запада у унутрашње послове суверених држава.



„Зар сте мислили да ћемо са њима правити `селфи` након проширења НАТО-а, изласка САД из ПРО, повећања америчког контингента у Европи и бесконачног мешања целокупног Запада у унутрашње ствари суверених држава“, додала је она.



"Северноатлантска Алијанса је пре годину дана са иронијом говорила о новом руском наоружању, док сада нервозно реагује на речи руског председника Владимира Путина да га могу искористити против центара где се доносе одлуке о употреби ракета против Русије", додала је Захарова.

Председник Путин је такође након обраћања Федералној скуопштини саопштио да "а
ко неко жели нову Карипску кризу - изволите, рекао сам данас шта ће бити".