Сутра отварање зимске сезоне на Јахорини

11-12-2015 02:21:51 | | / mojenovosti.com |

На Јахорини ће сутра свечано бити отворена зимска туристичка сезона.

Зимску сезону свечано ће прогласити отвореном министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија и директор Олимпијског центра "Јахорина" Велибор Лазаревић.

Они ће се у 11.00 часова у хотелу "Бистрица" обратити медијима, а након тога и званицама на отварању сезоне, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".

Забавно-музички програм биће одржан на платоу код шестосједа "Огорјелица један" код хотела "Кошута", у оквиру којег ће посјетиоце од 11.00 до 15.00 часова забављати група "Београдски синдикат".

У оквиру отварања зимске туристичке сезоне на Јахорини, сарајевска група "Регина" свираће од 17.00 до 21.00 час у клубу "Бистрица" у истоименом хотелу, а промовисаће и свој албум "Лајв" са концерта одржаног у јулу у Сарајеву, те аутобиографску књигу групе коју је написао њен фронтмен Александар Човић са осталим члановима бенда.

Улаз је бесплатан за све посјетиоце клуба "Бистрица", који ће на поклон добити књигу и ЦД групе "Регина".

Олимпијски центар "Јахорина", у складу са условима које одређују временске прилике, улаже максималне напоре покушавајући да путем система осњежавања обезбиједи услове за почетак скијања на неким од популарних ски-стаза.

Најављено је да ће ски-лифт Пољице бити у функцији за скијаше и бордере, а ски-пас коштаће 15 КМ за одрасле и 12 КМ за ђецу.

Радно вријеме овог ски-лифта је од 9.00 до 16.00 часова.

Осим ски-лифта, у функцији ће, од 10.00 до 15.00 часова, бити и шестосјед Огорјелица, а цијена карте за панорамску вожњу до врха Јахорине је седам КМ.