Гориво у РС јефтиније до десет фенинга

14-12-2015 02:18:13 | | / mojenovosti.com |

Бањалука - Власници бензинских пумпи у Србској снизили су цијену горива и до десет фенинга по литру, а уколико вриједност нафте на свјетском тржишту остане ниска, могуће је и ново појефтињење.

На продајним мјестима "Крајинапетрола" у Бањалуци цијена евродизела снижена је са 1,85 на 1,77 марака, безоловни бензин је појефтинио за пет фенинга на 1,81, док је "супер плус" остао на 1,89 КМ.

Гориво је традиционално најјефтиније у Семберији, а на бензинској станици "Деспотовић" у Бијељини литар евродизела је јефтинији за десет фенинга и кошта 1,59 марака. На овој бензинској станици појефтинио је и бензин и возачи литар плаћају 1,79 КМ.

Возачи који се зауставе на бензинској станици "Нешковић" у Градишци умјесто 1,72 за литар евродизела сада треба да издвоје 1,65 КМ, док је цијена бензина остала непромијењена.

Нафташи кажу да су додатна појефтињена могућа већ ове седмице уколико буде настављен тренд пада вриједности нафте на свјетском тржишту. Вриједност "црног злата" биљежи вишегодишњи минимум и креће се око 39 долара за барел.