Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Игокеа поражена од Цедевите

Игокеа поражена од Цедевите

15-12-2015 11:19:14 | | / mojenovosti.com |

Лакташи - Упркос доброј игри кошаркаши Игокее поражени су на свом паркету од Цедевите резултатом 86:91 послије продужетка (76:76), али је на такав исход утакмице велики утицај имала судијска тројка из Словеније предвођена арбитром Дамиром Јавором.

У посљедњем минуту сусрета код резултата 71:71, крило Загрепчана Џејмс Вајт погодио је шут из корнера. Иако је било очигледно да је нагазио линију за три поена, судија Јавор, након прегледавања снимка, признао је тројку гостујућој екипи, чиме је домаћи тим директно оштећен. Због великог пропуста на утакмици Цедевите и Црвене звезде Јавор је ове године био суспендован једну утакмицу, а такође је дијелио правду на сусрету у Лакташима између Игокее и Партизана, када је искључен тренер домаћих Жељко Лукајић, који није желио коментарисати суђење. Игокеа нема право жалбе на ову ситуацију и нико из управе није желио да је коментарише.

- Честитам играчима, направили смо лијепу представу у дивној атмосфери. Неке ствари нам и даље недостају, промашили смо доста отворених шутева из изграђених ситуација, али и то ће доћи временом. Морам да похвалим ангажованост и залагање, те игру у одбрани. Имали смо прилику да побиједимо, али је врло тешко бранити овакву екипу све вријеме јер имају три-четири играча који могу да ријеше меч, прије свих Џејкоба Пулена. Морам да будем задовољан јер смо показали да знамо играти кошарку, да имамо потенцијала, али нам недостаје самопоуздања - рекао је Лукајић.

Поред судијског превида Александровчани су пропустили неколико прилика да тријумфују без обзира на то што су продужетак изборили у посљедњој секунди тројком Александра Ћапина.

- Наш циљ је опстанак у лиги и њему стремимо. Имамо много играча који су прошле сезоне играли у нижим лигама, а неки су имали проблема са повредама па се то одражава на њихову игру. Против Цедевите смо имали течност у нападу, што је до сада био проблем, проток лопте био је одличан, али смо промашивали из изграђених ситуација. Недостаје нам искуства да бисмо користили прилике које нам се пружају - изјавио је Лукајић и додао да је Крис Букер постао нови члан његовог тима.