Москва: Канадске власти стекле патолошку зависност од санкција које не могу да се ослободе

17-03-2019 05:01:04 | | © Фото: Алексей Иванов, ТРК Звезда/ vostok.rs |


Министарство спољних послова Русије саопштило је да ће Москва практично одговорити на нове антируске санкције САД и Канаде, уведене због ситуације у Украјини и инцидента у Керчском мореузу.


Министарство је навело да у дејствима северноамеричких држава нема ничег новог и неочекиваног, те да је основни циљ ограничавајућих мера да се изврши притисак на Москву.

У саопштењу је наведено да западне санкције не доводе до оних резултата које желе САД и Канада.

„Остајући заробљене у уверењу о сопственој непогрешивости, оне, очигледно, сматрају да ће, ако додатно притисну, Русија почети да прати њихове инструкције. Тога неће бити“, констатовано је у саопштењу.

Руске дипломате су навеле да жале због тога што САД и Канада настављају погубну политику потпуног рушења односа с Москвом и додале да Канада покушава да надмаши САД у санкцијама против Русије.

„Изгледа да би, из угла нормалне логике, за тим премијера Џастина Трудоа било важније да се усредсреди на решавање веома сложених унутрашњих политичких проблема, уместо да баца у празно своју русофобну карту. Ипак, канадске власти, судећи по свему, стекле су патолошку ’зависност од санкција‘, од које не могу да се ослободе“, пише у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

Вашингтон је раније саопштио да је на санкциони списак додао осам руских компанија и шест физичких лица. Отава је пак увела ограничавајуће мере против 114 Руса и 15 руских компанија.