G-Drive Racing тим на Сајму aутомобила у Београду

21-03-2019 07:41:22 | | / vostok.rs |

G-Drive Racing тим на Сајму aутомобила у Београду


G-Drive Racing тим, троструки шампион Европске серије Ле Мана у тркама издржљивости и традиционални фаворит тркачког маратона „24 часа Ле Мана“ (FIA WEC), представиће се на штанду компаније НИС на 54. Међународном салону аутомобила. Ова манифестација ће бити одржана од 22. до 31. марта на Београдском сајму.

Посетиоци Сајма аутомобила имаће прилику да упознају Романа Русинова, главног возача и менаџера G-Drive Racing тима, јединог руског возача – носиоца титуле светског шампиона.

Такође, на штанду НИС-а, у хали 4 Београдског сајма, биће изложен тркачки болид екипе G-Drive Racing – прототип Oreca. Тркачко возило опремљено је атмосферским мотором Nissan V8, запремине 4,5 литра, што возачу ставља на располагање око 490 коњских снага. Са масом од 900 кг, прототип развија брзину до 340 км/час. Сви љубитељи аутомобилизма биће у могућности да сазнају више о тиму који ове године креће у поход на четврту шампионску титулу у Европској серији Ле Мана, а G-Drive Racing тим ће стартовати и на тркачком маратону „24 часа Ле Мана“ са намером да се попне на први степеник победничког постоља.


Званично гориво G-Drive Racing тима је премијум G-Drive које, захваљујући активним компонентама последње генерације, омогућава побољшане перформансе мотора као и професионалну заштиту система за гориво. Oвај премијум дериват доступан је и потрошачима у Србији и региону, на свим NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама.


НИС ће у оквиру свог штанда све посетиоце Сајма такође упознати и са предностима које нуди „Са нама на путу“ програм лојалности, који омогућава сакупљање бонус поена, а самим тим и остваривање значајних уштеда приликом сваке куповине горива, робе и услуга на свим NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама. Поред тога, сви заинтересовани ће имати прилику да сазнају више информација о додатним погодностима програма које је водећа нафтна компанија на домаћем тржишту развила у сарадњи са Сбербанк Србија, а реч је o платној „Са нама на путу“ картици лојалности која пружа могућност плаћања на одложено, до 45 дана, горива и додатног асортимана у оквиру највеће малопродајне мреже нафтних деривата на домаћем тржишту.
Сајамски програм компаније НИС на овогодишњем Међународном салону аутомобила биће обогаћен и представљањем предности НИС-ове корпоративне картице, која по својим карактеристикама одговара највишим европским стандардима за услуге безготовинског плаћања.

G-Drive - гориво нове генерације које је доступно на NIS Petrol и GAZPROM мрежи бензинских станица. У основне предности овог премијум горива, које садржи активни комплекс адитива, спадају повећање снаге мотора до 7,8%, побољшање динамике убрзања до 10%, као и професионална заштита система за гориво.

G-Drive Racing - руски тркачки тим, од 2013. учесник међународних трка издржљивости у класи прототипова LMP2, уз подршку G-Drive премијум горива. G-Drive Racing тим победник је FIA WEC светског шампионата за 2015. годину у класи прототипова LMP2 и троструки је шампион Европске серије Ле Манa (ELMS) у периоду од 2016 до 2018. године. Чланови тима до сада су 23 пута овенчани победом у тркама, а више пута су се пењали и на победничко постоље легендарног маратона „24 часа Ле Мана“.

„24 часа Ле Мана“ најстарија је и једна од најпрестижнијих трка издржљивости у свету која се сваке године одржава у француском граду Ле Ману. 87. издање легендарне трке издржљивости ове године ће се одржати од 15. до 16. јуна, а међу такмичарским тимовима традиционално ће се наћи и G-Drive Racing тим који наступа уз подршку премијум G-Drive, званичног горива тима. Европска серија Ле Ман (ELMS) један је од водећих шампионата у тркама издржљивости чија је организација инспирисана крајем прошлог века чувеном трком „24 часа Ле Мана“ . ELMS се одржава сваке године у неколико етапа, а у предстојећој сезони трке у оквиру ELMS шампионата ће се возити у Француској, Италији, Шпанији, Великој Британији, Белгији и Португалији. У 2019. години, G-Drive Racing брани шампионску титулу у ELMS, где је руски тим био најјачи у последње три године.