Наташа Видовић најбољи спортиста за 2015.годину

18-12-2015 10:29:58 | | / mojenovosti.com |

Бањалука - Каратисткиња "Ипона" из Прњавора Наташа Видовић најбољи је спортиста Републике Српске за 2015. годину.

Она је у 61. избору десет најбољих спортиста Републике Српске, који организује "Глас Српске", тријумфовала испред пливача Михајла Чепркала и атлетичара Душана Бабића.

Видовићева је спортска хероина постала захваљујући златној медаљи на Свјетском првенству за млађе сениоре, а потом је квалитет потврдила и у сениорској конкуренцији. Освојила је сребро у појединачном такмичењу, а потом као дио репрезентације Републике Српске освојила друго мјесто.

- Стварно сам срећна и ни у сну нисам очекивала прву награду. Почаствована сам што сам уопште била у конкуренцији, а ово је стварно велико признање, како за мене појединачно, тако и за мој клуб и тренера Драгана Миланковића - рекла је Видовићева.

Прије ње, у посљедњих пет година каратисти су два пута били најбољи. Драгица Драпић је освојила прво мјесто 2010. године, а годину касније тријумфовао је Младен Плоскић.

- Драго ми је што сам поновила успјех мојих колега. Ово је још једна потврда да је карате доминантан спорт у Србској и да се рад и труд исплате. Нећу се зауставити на овом, тренираћу још јаче и покушати да идуће године одем корак даље, односно да кући донесем злато - рекла је Видовићева.

Од четвртог до десетог мјеста пласирали су се скијашица Тања Каришик, кајакаш Дарко Савић, џудиста Митар Мрдић, рукометаш Стефан Јанковић, аутомобилиста Горан Дојчиновић, на деветом мјесту је одбојкаш Саша Зимоњић, а првих десет затвара фудбалер Синиша Радоја.

"Глас Српске" ни ове године није заборавио спортисте и спортске раднике који су својим ангажманом дали значајан допринос спорту. Атлетичарка Лусија Кимани изборила је учешће на трећим Олимпијским играма у маратону, чиме је заслужила Повељу за изузетан спортски подухват године. Плакету за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта добио је предсједник стручног жирија Владимир Батез. Исту награду добио је Ватерполо савез Републике Српске, који расте раме уз раме са Ватерполо савезом Србије. Плакете су добили и заслужни спортски радници који су извели многе генерације младих на прави пут, Ранко Травар (атлетика), Славко Видовић (фудбал), Мухамед Ибрахимбеговић (фудбал) и Миланко Мучибабић (џудо). Славу Српске широм меридијана ове године пронијели су кошаркашица Саша Чађо, која је са репрезентацијом Србије освојила златну медаљу на Европском првенству, као и златни "орлићи" са Новог Зеланда, фудбалери Срђан Бабић и Миладин Стевановић, који су добили плакете за амбасадора спорта Српске. Плакете за изузетне резултате у спорту за инвалиде добили су освајач сребра и бронзе на Специјалним олимпијским играма Миро Васић и шампион регионалне НЛБ са ККИ Врбас Игор Игњатовић. Награда "Златно перо - Лимун Папић" ове године отишла је у руке Томе Марића.

Медијски покровитељ

Медијски покровитељ 61. избора десет најбољих спортиста у организацији "Гласа Српске" била је Радио-телевизија Републике Српске, која је додијелила признање за најуспјешнију спортску манифестацију у текућој години. Избор је пао на организаторе међународне уличне трке "Приједор 2015", која већ 22 године окупља најбоље атлетичаре из региона.