Зауставите крварење из носа или дубоке посјекотине за 10 секунди

18-12-2015 11:42:15 | | / mojenovosti.com |

Да ли имате идеју како да за само 10 секунди зауставите крварење из носа, дубоке посјекотине, чак и артеријско крварење?

Рјешење се крије у чаробном црвеном праху који сви имамо у кухињи – мљевеној паприци!

Како зауставити крварење помоћу млевене паприке:

Посути мало праха органске мљевене паприке на посјекотину или огреботину, и она ће зауставити крварење. Супротно ономе што можда мислите, не пече ни мало! Слој мљевене паприке обавијен око ране ће обезбједити сигурно зарастање и често неће оставити ни ожиљак!

Такође можете зауставити крварење на унутрашњим ранама испијањем топле воде помјешане са кашичицом мљевене паприке.

Они који су пробали, савјетују да ставите кашичицу мљевене паприке у чашу вруће воде, попијете је и док избројите до десет, крварење ће престати. Умјесто да се сав тај притисак централизује, он ће се изједначити, а коагулација ће постати бржа. Без обзира да ли је крварење унутрашње или спољашње, орално конзумирање кашичице мљевене паприке у чаши вруће воде ће брзо престати.

Остале здравствене предности мљевене паприке

Мљевена паприка је богата алкалоидима капсаицинима. Садржи и витамин Ц, витамин Б6, витамин Е, калијум, манган, и флавоноид, који дају љутину њеним антиоксидантним способностима.

Бол и запаљење

Овај прах одличан је и за ублажавање бола код упале. Ради по принципу исцрпљивања неуротрансмитера под називом супстанца П, чиме дезинтегрише нерве који шаљу сигнале за бол. Добра је код упале мишића, болова у леђима, укоченог врата и других болова.

Корисна за крвне угрушке

Мљевена паприка такође помаже смањењу атеросклерозе, подстиче фибринолитичку активност и спречава факторе који су довели до формирања тромба, од којих сви могу помоћи у смањивању ризика од срчаног удара или шлога.

Лијечење чира

Мљевена паприка такође помаже у лечењу чира перисталтичким кретањем црева. Лјута паприка је одлична за стомак и цревни тракт. Она стимулише перисталтично кретање црева и помаже у асимилацији и елиминацији токсина.