Булатовић: НАТО агресија на СРЈ је злочин који годинама постаје све већи и већи

23-03-2019 07:42:49 | | фото: Медиа центар Београд/ vostok.rs |

НАТО агресију не смемо да заборавимо, о томе морамо да причамо како би деца и будућа поколења знала како да учине да се то више никада не понови ни у Србији, нити било где на свету

НАТО агресија на СРЈ је злочин који годинама постаје све већи и већи, рекао је председник Савезне Владе СРЈ у време НАТО бомбардовања Момир Булатовић, који је истакао да је имао историјску част да са места председника савезне Владе учествује у одбрани своје државе, пре, током и након злочиначке агресије НАТО.

Булатовић је навео да 20 година касније размере почињеног злочина показују да је временом и последицама, по међународни мир и ситуацију у свету, тај злочин постао још већи, него што је деловао у време извршења.

"Бомбардовањем и убијањем се не може решити ниједан политички проблем, с тога ни након две деценије проблем Косова и Метохије није решен, јер Срби и Албанци нису постигли обострано праведно решење, које би се заснивало на праву, а не на сили. Узрок тога лежи у амбицијама и аспирацијама НАТО-а", рекао је Булатовић.