Нетанијаху прекинуо посету САД-у због напада из сектора Газе

25-03-2019 09:36:36 | | фото: © РИА Новости / Сергей Гунеев/ vostok.rs |


У ракетном нападу из сектора Газа повређено је седам Израелаца. ​Ракета лансирана из Појаса Газе погодила је стамбену кућу у насељу Мишмерет у централном Израелу, саопштила је прес-служба полиције округа Шарон.

Израелска војска јавила је да је пресекла лансирање једне ракете из Појаса Газе на централни део Израела. „Након информација о оглашавању сирена за ваздушни напад у округу Шарон, идентификовано је једно лансирање ракете из Појаса Газе на Израел“, наводи се у прес-служби израелске војске.


Након тога премијер Израела Бењамин Нетанијаху објавио је да прекида посету Сједињеним Америчким Државама и враћа се у домовину, како би руководио војним одговором на ракетирање.

„У светлу догађаја у области безбедности одлучио сам да скратим посету Сједињеним Америчким Државама. За неколико сати ћу се састати са председником (САД Доналдом) Трампом и одмах се вратити у Израел како бих на терену руководио нашим акцијама“, цитирао је Нетанијахуа његов кабинет.

Он је додао да је Израел нападнут и да ће силом одговорити на тај напад.

У недељу ноћу обновљени су сукоби између Палестинаца и израелске војске дуж целе источне границе Појаса Газе. Сукоби су повезани са протестним акцијама „Великог марша повратка“, које трају скоро годину дана.

Ове акције редовно прерастају у сукобе са израелским војницима. Међутим, они негирају оптужбе за несразмерну примену силе против Палестинаца.