Роман Русинов са посетиоцима Сајма на штанду компаније НИС

28-03-2019 05:55:43 | | / vostok.rs |

Сајам aутомобила у Београду угостио G-Drive Racing тим


Овогодишњи, 54. Међународни салон аутомобила у Београду, угостио је данас Романа Русинова, главног возача и менаџера G-Drive Racing тима, јединог руског возача који је и носилац титуле светског шампиона. На штанду компаније НИС, у хали 4 Београдског сајма, свим љубитељима аутомобилизма, као и окупљеним представницима медија, пружена је прилика да се упознају са чувеним руским спортистом који је овом приликом одговарао на питања новинара, дружио се са фановима и уручио специјалне награде НИС-овим потрошачима.



Компанија НИС, водећа нафтна компанија на домаћем тржишту, посетиоце овогодишњег Међународног салона аутомобила проводи кроз узбудљиву авантуру тркачког маратона под називом „24 часа Ле Мана“, једне од најстаријих и најпрестижнијих аутомобилистичких трка издржљивости. Традиционални фаворит трке је G-Drive Racing тим, троструки шампион Европске серије „Ле Мана“ и светски шампион у тркама издржљивости (FIA WEC) у категорији LMP2. G-Drive Racing тим у свом походу на још једну титулу у европском шампионату трка издржљивости накратко се зауставио у Београду и омогућио свим заљубљеницима у трке, моћне аутомобиле и динамичну вожњу да упознају чувеног Романа Русинова, као и да у оквиру манифестације уживо виде прави тркачки болид екипе G-Drive Racing - прототип Oreca. Ова тркачка машина невероватних способности опремљена је атмосферским мотором Nissan V8, запремине 4,5 литра, што возачу ставља на располагање око 490 коњских снага, а са масом од 900 kg, развија невероватну брзину до 340 km/h.



„Захваљујући успесима на тркачким стазама планете, G-Drive Racing тим се уписао у историју светског аутомобилизма, а G-Drive је постао најпрепознатљивији бренд горива не само у Русији, него и иностранству. Срећни смо што имамо прилику да представимо наш тим у Србији, на Београдском сајму аутомобила. G-Drive Racing тим је шампион последње четири сезоне, најуспешнији тим у међународним тркама издржљивости. Једна од компоненти успеха тима јесте гориво G‑Drive. Ми испитујемо гориво у екстремним условима, како би возачи аутомобила били сигурни у његов квалитет“ изјавио је Роман Русинов.



Поред дружења са бројним фановима и одговарања на питања окупљених медија, Русинов је уручио картице за гориво и G-Drive спорт-пакете победницима „Трке знања“, конкурса организованог на званичној Facebook страници „Са нама на путу“ компаније НИС.



У име компаније НИС, присутнима се обратио Предраг Јовановић, директор Сектора за развој и промоцију брендова Департмана за маркетинг Блока Промет који је указао на снагу и премијум карактеристике G-Drive горива, које званично користи G-Drive Racing тим. Премијум G-Drive гориво доступно је и потрошачима у Србији и региону, на свим NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама.



G-Drive - гориво унапређених карактеристика које је доступно на NIS Petrol и GAZPROM мрежи бензинских станица. У основне предности овог премијум горива, које садржи активни комплекс адитива, спадају повећање снаге мотора до 7,8%, побољшање динамике убрзања до 10%, као и професионална заштита система за гориво.



G-Drive Racing - руски тркачки тим, од 2013. учесник међународних трка издржљивости у класи прототипова LMP2, уз подршку G-Drive премијум горива. G-Drive Racing тим победник је FIA WEC светског шампионата за 2015. годину у класи прототипова LMP2 и троструки је шампион Европске серије Ле Манa (ELMS) у периоду од 2016-2018. год. Чланови тима до сада су 23 пута овенчани победом у тркама, више пута су били на победничком постољу легендарног маратона „24 часа Ле Мана“.



„24 часа Ле Мана“ - најстарија је и једна од најпрестижнијих трка издржљивости у свету, која се сваке године одржава у француском граду Ле Ману. 87. издање легендарне трке издржљивости ове године ће се одржати од 15. до 16. јуна, а међу такмичарским тимовима традиционално ће се наћи и G-Drive Racing тим који наступа уз подршку премијум G-Drive, званичног горива тима. Европска серија Ле Ман (ELMS) један је од водећих шампионата у тркама издржљивости чија је организација инспирисана крајем прошлог века чувеном трком „24 часа Ле Мана“ . ELMS се одржава сваке године у неколико етапа, а у предстојећој сезони трке у оквиру ELMS шампионата ће се возити у Француској, Италији, Шпанији, Великој Британији, Белгији и Португалији. У 2019. години, G-Drive Racing брани шампионску титулу у ELMS, где је руски тим био најјачи у последње три године.