Захарова: САД су добиле „бланко карту“ од Холандије да користе њено колонијално острво као почетну тачку за агресивну интервенцију у Венецуе

28-03-2019 07:17:35 | | фото: © РИА Новости / Рамиль Ситдиков/ vostok.rs |


Острво Курасао могло би да буде почетна тачка за војну интервенцију у Венецуели, будући да су САД и Холандија постигле споразум о коришћењу тог колонијалног острва за потребе испоруке хуманитарне помоћи, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.


„Нисмо могли да не приметимо споразум који је постигнут између Холандије и САД о коришћењу инфраструктуре на острву Курасао за достављање хуманитарних залиха у Венецуелу. На први поглед, овај споразум пружа америчким званичницима приступ инфраструктури на Курасау за пружање хуманитарне помоћи, али, испоставило се да договор не искључује могућност коришћења и других начина достављања помоћи поред цивилне“, рекла је Захарова.

Самим тим, како је указала, САД су добиле „бланко карту“ од Холандије да користе њено колонијално острво Курасао као почетну тачку за агресивну интервенцију у Венецуели под изговором хуманитарних активности.

Она је додала и да се нада да власти Курасаа неће дозволити да се територија острва користи за почетак још једне западњачке авантуре која прети да дестабилизује ситуацију у региону.