Путин: Активно развијамо контакте преко министарстава спољних послова

08-04-2019 03:29:15 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин изјавио је да на састанку са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом треба да се „разговара и реши огроман пакет питања“.


„Активно развијамо контакте преко министарстава спољних послова, преко министарстава одбране и војно-техничке сарадње. То је огроман пакет питања о којима морамо да разговарамо и које треба да решимо“, рекао је Путин.

„Констатујемо добар ниво развоја наших односа. Стопа раста трговине је 15 одсто, укупан обим је достигао 25 милијарди долара“, рекао је Путин.

Са друге стране, председник Турске је изјавио да ће Москва и Анкара потписати три споразума на осмом заседању руско-турског Савета за сарадњу на високом нивоу.
„Данас ће наше земље потписати три документа, три споразума. На тај начин ћемо учинити још један корак за будућност наших земаља“, истакао је Ердоган пре почетка преговора са руским председником.

„Пре свега, желим да поменем ’Турски ток‘. Заиста је завршена изградња морског дела гасовода. Изградња копненог дела се наставља према плану. Предстоји нам задатак да на време завршимо и изградњу овог дела гасовода“, нагласио је Ердоган пре почетка преговора са Путином.