Москва: САД воде операцију против енергетских објеката у Венецуели

23-04-2019 10:43:24 | | фото: © РИА Новости / Карлос Эррера/ vostok.rs |


Случајеви масовног искључења постројења за напајање електричном енергијом у Венецуели резултат су планиране операције под руководством САД-а, изјавио је заменик министра одбране генерал-пуковник Александер Фомин.

У интервјуу за РТ-у уочи предстојеће Московске међународне конференције од 23. до 25. априла, Фомин је напоменуо да у притиску на Венецуелу, САД не стоју у месту.

"Они не избегавају ни друге методе. Широко користе методе хибридних ратова, обојене револуције, обучавају лидере и функционере радикалних покрета. Наоружани су митом, претњама, и санкцијама", рекао је Фомин.


"Видите да је у току операција под називом `Блекаут`. Реч је планираној операцији заустављања енергетских објеката, што негативно утиче на атмосферу у земљи, а што само погоршава постојећу кризу, пре свега економску", рекао је заменик министра одбране.


Колапс са испорукама струјом у Венецуели догодио се 7. марта због несреће на највећој хидроелектрани у земљи Ел Гури. Национална корпорација за електричну енергију (Корпоелек) назвала је инцидент саботажом и епизодом енергетског рата против Венецуеле. Касније су се поново појавили прекиди у испорукама струје различитих интензитета.