Aurus погони V8 мотор од 600 коњских снага

30-04-2019 10:47:51 | | фото: © РИА Новости / Владимир Астапкович/ vostok.rs |


Министар индустрије и трговине Денис Мантуров испричао је о карактеристикама аутомовила Aurus Komendantи кабриолета Aurus, који ће учествовати на Паради победе 9. маја.

Према речима Мантурова, нови парадни аутомобил у исто време изгледа строго, модерно и свечано, а параметри његовог управљања и стабилности нису нижи од најбољих аутомобила, као и да напајање електричном енергијом надмашује многе од њих.


"Aurus кабриолет има висок ниво сличности са лимузином Aurus Senate. Изграђен je на основу једне модуларне платформе, те је такође опремљен хибридним погонским склопом базираним на V8 мотору од 600 коњских снага и електричним мотором, деветостепеним аутоматским преносом и сталним погоном на сва четири точка", истакао је он.

Кабриолет има двоје врата повећане величине, те је опремљен склопивим меким кровом, који вам омогућава да удобно седите у случају лошег времена, додао је Мантуров.


РИА Новости / Владимир Астапкович

Кабриолет је пети модел у породици руских аутомобила Aurus. Прошле године, јавности су представљена три модела. Сви ови аутомобили првобитно су били дизајнирани за путовања државника и званичних делегација. Руски председник Владимир Путин активно експлоатише лимузину и већ се неколико пута појављивао у јавности.