Захарова: Лажне вести о бекству Мадура, као и о бекству Асада

02-05-2019 11:19:57 | | фото: © РИА Новости / Михаил Воскресенский/ vostok.rs |


Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова упоредила је изјаву америчког државног секретара Мајка Помпеа о плановима председника Венецуеле Николаса Мадура да напусти земљу са ширењем информација о бекству сиријског председника Башара Асада у време драматичне фазе сиријског сукоба.


„Амерички новинари позивају и траже да коментаришем изјаву Помпеа да је Мадуро намеравао да побегне из Каракаса“, написала је Захарова на свом налогу на Фејсбуку, истичући да је раније већ коментарисала ову тему, рекавши да је то, очигледно, део плана за деморализацију Венецуеле, а пре свега војске.

Она је подсетила на реакције председника Венецуеле Николаса Мадура, који је демантовао речи америчког државног секретара називајући их неозбиљним и рекао да „Сједињене Америчке Државе до сада нису имале тако луду владу као што је ова“.

„Али амерички новинари су наставили да зову и ујутро, када је и сам Мадуро дао изјаву. На моје питање да ли знају да је Каракас демантовао америчког државног секретара, одговорили су ’не‘… Дозволићу себи да вас подсетим да су лажне вести о „бекству Асада и његове породице у Русију“ редовно објављиване у светском информационом простору у тренутку драматичне фазе сиријске епопеје“, закључила је Захарова.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут