Карасин: Након инаугурације у Украјини можемо да размишљамо о сусрету у формату „Нормандијске четворке“

03-05-2019 11:54:16 | | фото: © МИД РФ/ vostok.rs |


Русија сматра да је првенствено неопходно сачекати инаугурацију новоизабраног председника Украјине Владимира Зеленског, па тек онда размишљати о новом сусрету у формату „Нормандијске четворке“, изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Григориј Карасин.


Према његовим речима, састанци у овом формату постоје на различитим нивоима. Међутим, главно је да се том приликом постигну резултати.

„Сачекајмо инаугурацију, након чега можемо да размишљамо о практичном сусрету у формату ’Нормандијске четворке‘. Ти сусрети постоје на различитим нивоима, како на нивоу стручњака, тако и на нивоу министара. Најважније је да се постигну резултати“, рекао је.

Одговарајући на питање да ли постоје било какви сигнали од новоизабране власти у Украјини да ће се питање Донбаса у будућности решавати, Карасин је рекао да ти сигнали заправо стижу из Москве.

„Сматрамо да принципи минских споразума морају бити поштовани јер је то кључ ка миру. Поред тога, дијалог са Кијевом је кључ за мир у Донбасу“, закључио је Карасин.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут