РТ: Руска вотка, чоколада и вино тражени ... у Аргентини?

18-05-2019 07:55:20 | | фото: © Instagram / shop.alenka / RT/ vostok.rs |


Извор:Восток/РТ

Производи из Русије, као што су вино, вотка и чоколада, могли би бити веома тражени на полицама аргентинских продавница, рекао је члан Представничког дома Националног конгреса Аргентине Карлос Гастон Рома.

„Руско вино има другачији укус... Ако одете у бутик вина у Аргентини, наћи ћете полице са винима из Јужне Африке, Чилеа, Америке, али нема полица са руским вином. И то је изазов за Русију јер потрошачи постају глобално оријентисани и желе да пробају вино из различитих региона“, рекао је он за РИА Новости након посете Криму.

Према његовим речима, у Русији постоји много квалитетних производа који се могу представити на глобалном тржишту.

“Донио сам чоколаду из Русије, то је врло добра чоколада, али мислим да људи немају довољно информација о томе. Ако сте случајно на било којем аеродрому у свету, видећете брендове из Швајцарске, Немачке, Италије, из Америке, али не и из Русије“, рекао је он.



Аргентински званичник је додао да је "иста ситуација и са руском вотком". Он је навео да је вотка руски производ, али "овде у Аргентини пијемо француску вотку".
Трговински промет између Русије и Аргентине порастао је прошле године за 25 одсто, прелазећи милијарду долара и има потенцијал за даљи раст, изјавио је руски амбасадор у Аргентини Дмитриј Феоктистов.