Захарова: Агресивне изјаве, претње и уцене неће дати позитивне резултате

23-05-2019 11:02:43 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова коментарисала је позив председника Украјине Владимира Зеленског америчким властима да пооштре антируске санкције.

„Захтев Сједињеним Америчким Државама (уколико га је било) за увођење ’додатних рестриктивних мера‘ за решавање ситуације са ухапшеним украјинским морнарима била је грешка. Велика грешка“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

Она је додала да такви кораци не доприносе побољшању ситуације и могу само да је погоршају.

„Агресивне изјаве, претње, уцене, апели трећим земљама у циљу притиска и других апсурдних акција неће дати позитивне резултате. Али могу да погоршају ситуацију“, истакла је она.

Она је, такође, коментарисала извештаје који су се раније појавили у украјинским медијима да је шеф администрације украјинског лидера Андреј Богдан изјавио да ће се Кијев придржавати политике „награде и казне“ према Русији.

„Занимљиво, а да ли су претходни ’тренери‘ говорили како се код њих све то завршило?“, написала је она.

Зеленски је 20. маја позвао Сједињене Америчке Државе да појачају санкције Русији. Касније је објављено да украјински лидер разматра могућност одржавања референдума о преговорима између Украјине и Русије.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут