Радончић остаје у притвору мјесец дана

28-01-2016 02:25:12 | | / mojenovosti.com |

На основу приједлога Тужилаштва БиХ за одређивање мјера притвора, а након одржаног рочишта, Суд БиХ је одлучио да се Фахрудину Радончићу одреди једномјесечни притвор.

У образложењу одлуке Суда БиХ наводи се да је Радончићу одређен притвор због постојања опасности утицајаа на свједоке, ометања истраге, или прикривање доказа, што би било ново казнено дјело.

Из Тужилаштва БиХ раније су саопштили да поступајући тужилац и даље наставља интензивну истрагу у овом предмету. Истрага против Радончића обједињена је у предмету Бакир Даутбашић и други.

На јучерашњем рочишту тужилац Божо Михајловић исчитавао је пресретнуте телефонске разговоре Радончића, Бакира Даутбашића и Билсене Шахман у којима, како тврди, постоји основана сумња да су наведени радили на ометању истраге застрашујући Азру Сарић, свједока у судском процесу који се води у Приштини против Насера Кељмендија.

Материјал Тужилаштва БиХ има 120 страница које је тужилац представио у скраћеној верзији. Такође треба истаћи да се Суд БиХ јуче огласио саопштењем о притисцима на рад те институције.

"Апелујемо на све оне, који су се протеклих дана одважили износити неосноване и ничим утемељене оптужбе на рад Суда БиХ, да се суздрже од непримјерених коментара који наносе велику штету како правосуђу тако и друштву и држави уопште. Грађани наше земље, у свјетлу посљедњих дешавања, немају нити један разлог за узнемиреност, јер правосудне институције на државном нивоу само раде посао из своје надлежности.

Свакодневни притисци, политички, медијски, академски, као и притисци адвокатских тимова, којих не мањка ових дана, ни на који начин не доприносе настојањима наше земље да коначно крене путем модерне европске земље у којој свако несметано ради свој посао", наводи се у саопштењу.