Порука Путина: Братски србски народ, као и увек, може да рачуна на помоћ Русије

03-06-2019 02:42:28 | | фото: © Kremlin.ru/ vostok.rs |


Председник Државне Думе Вјачеслав Володин пренео је посланицима србског парламента поруку председника Владимира Путина да Србија и њен народ могу увек да рачунају на подршку Русије.

"Председник Путин је знао да ћу ја овде говорити и упутио је поздраве и речи подршке. 'Братски србски народ, као и увек, може да рачуна на помоћ Русије' ", пренео је Володин Путинову поруку, што су посланици поздравили аплаузом, преноси Танјуг.

"Много тога нас повезује, историја, култура, ни језик нам се не разликује толико да се не бисмо разумели, јер смо браћа.Уједињује нас не само вера, већ и душа - широка и добра. Наше пријатељство и узајамно поштовање траје до данас а наш задатак је и одговорност за будућа поколења да сачувамо те добре односе заувек", рекао је Володин, подсетивши шта су све две земље прошле заједно кроз историјске догађаје, као што су Први и Други светски рат.

Володин се осврнуо и на НАТО агресију.

"Србски народ је претрпео бомбардовање НАТО. Како је то уопште могуће. Проблем је у кршењу међународног права, игнорисању решења УН и покушајима да се створи једнополарни свет. Неке земље које су под изговором заштите демократских принципа спровеле одређене акције а данас се боре за своје економске интересе. Али, свет никада неће бити једнополаран, без обзира на жеље САД. Што пре САД то схвате за све ће бити боље", истакао је Володин.