Захарова: Позивамо покровитеље Приштине да уразуме руководство косовских Албанаца

06-06-2019 09:46:24 | | фото: © РИА Новости / Михаил Воскресенский/ vostok.rs |


Москва позива покровитеље Приштине да уразуме руководство косовских Албанаца, саопштила је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Мора се констатовати да Косово остаје главни извор нестабилности, потенцијала за сукоб у региону. Ова територија је практично неконтролисана. Она није само извор нестабилности, већ и потенцијално опасна, неконтролисана територија у центру Европе. Надамо се да ће покровитељи Приштине, који се на Балкану не воде интересима земаља и народа који тамо живе, већ сопственим интересима, искористити утицај који имају како би уразумили косовско-албанско руководство, јер би у супротном последице могле бити непредвидиве“, истакла је Захарова.


„Хапшење и премлаћивање руског држављанина, службеника УН који има дипломатски имунитет, сведочи о атмосфери потпуне некажњивости у покрајини, апсолутном непоштовању међународног права и норми цивилизоване међународне комуникације. Русија ће наставити пажљиво да прати напредак истраге о инциденту и инсистираће на кажњавању починилаца кроз читав ланац командовања“, додала је она.