Бела кућа очекује састанак Трампа са Ђинпингом и Путином током самита Г20

12-06-2019 10:11:50 | | фото: © RT/ vostok.rs |


Бела кућа сматра да би председници Русије и Сједињених Америчких Држава Владимир Путин и Доналд Трамп могли да одрже билатерални састанак на маргинама предстојећег самита Г20 у Јапану, изјавио је помоћник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон на форуму у Вашингтону који је организовао часопис „Волстрит џурнал“.


„Што се тиче одређених састанака, очекујемо да ће се председник састати са (кинеским председником) Си Ђинпингом и Владимиром Путином. Ово је добра прилика за састанак (како би се расправљало) о неким кључним питањима у потенцијално врло важном тренутку“, открио је Болтон план Трампових билатералних разговора на Самиту Г-20. Тај самит ће бити одржан на највишем нивоу у Осаки 28. и 29. јуна.

Трамп је 13. маја саопштио новинарима да би желео да се састане с Путином на маргинама Самита Г20. Путин је 15. маја фактички потврдио спремност за такве преговоре.

„Најближу прилику, колико схватам, за сусрет са председником Трампом имаћу током Самита Г20 у Јапану“, рекао је руски лидер на конференцији за новинаре после разговора са председником Аустрије Александером Ван дер Беленом.