Закхарова коментарисала Болтонове речи о ширењу гласина од стране Русије

12-06-2019 04:19:51 | | фото: © РИА Новости / Григорий Сысоев/ vostok.rs |


Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова коментарисала је изјаву саветника америчког председника за националну безбедност Џона Болтона да Русија, Кина, Северна Кореја, Иран и Венецуела шире гласине о неслагањима између Трампа и његових саветника.


„Озбиљно?.. Да би се учврстио на позицији тоталне апсурдности, Болтон је одмах требало да призна да америчким медијима владају руски олигарси, Трампов Твитер води 'фабрика тролова', а Болтоновим гласом су на догађају који је организовао 'Волстрит џурнал“ говорили пранкери Лексус и Вован. Успут, ко је власник америчких медија? Направимо списак”, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

Према њеним речима присуство различитих мишљења, напротив, сведочи о демократском процесу у земљи који тако цени и „брани“ Вашингтон.

„Ево, на пример, Сирија и повлачење америчких трупа из ње. Трамп је говорио једно (повлачење), безбедњаци су почели да га исправљају (не повлаче се, повлачиће се касније и тако даље)“, додала је она.

Она је такође је подсетила да је пре неколико недеља амерички председник свог колегу Рекса Тилерсона јавно назвао „глупим као камен“, а те речи тешко да су добијене „јединством у мишљењу“.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут