Чепурин: Србија може да рачуна на чврсту подршку Русије

13-06-2019 04:32:15 | | фото: © Танјуг/ Оксана Тоскић/ vostok.rs |


Србија може да рачуна на чврсту подршку Русије, разумевање и заштиту, ако буде потребно, рекао је амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин у говору на пријему поводом државног празника Дана Русије, као и поводом завршетка дипломатског мандата

„Није много земаља у свету које би, као Русија и Србија, током векова подржавале и разумевале једна другу, које су и данас посвећене унапређењу и ширењу билатералних веза. Уверен сам да ће наша сарадња постати још богатија и динамичнија“, рекао је Чепурин.


"Дванаести јун је дан када сви Руси деле најсветлија, најдубља осећања, активну љубав према отаџбини, понос, одговорност за садашњост и будућност Русије. О томе је данас говорио у својој честитки председник Русије Владимир Владимирович Путин", подсетио је амбасадор Чепурин.

„Ценимо своју историју, своје традиције. Верујемо у срећну будућност наше земље. Чинићемо све ради тога. За мене је овај пријем посебан. Завршавајући свој боравак у Београду, топло мислим на многе српске пријатеље и другове, са којима сам имао среће да се дружим по службеној дужности, али и у свакодневном животу. Бити у Србији седам година на функцији руског амбасадора је одговоран, племенит и захвалан посао. А и поучан“, рекао је он додајући да је своју љубав према Србији преточио у књизи есеја о Србији и Србима, која ће бити објављена у Београду и у Москви одмах по завршетку његове мисије.