Захарова: Постали смо очевици највеће провокације у Грузији

22-06-2019 04:03:35 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова оценила је протесте опозиције у грузијској престоници Тбилисију као највећу могућу провокацију.


„Упркос чињеници да грађани имају право да управљају и својим животима и својом судбином, ми смо данас, за ова 24 часа, постали сведоци и очевици највеће провокације, на коју нико не може подстаћи Грузијце и Грузију као државу“, рекла је Захарова у програму телевизије „Росија 1“.

У четвртак, 20. јуна у главном граду Грузије одржани су протести, а демонстранти су иступили против учешћа руских делегата на седници Међупарламентарне скупштине православља. Екстремисти су преко дана заузели зграду парламента, где су се налазили руски представници, док су у вечерњим часовима поново покушали да уђу у парламент.
Како је раније саопштено, Министарство спољних послова Русије је огорчено због поступака радикала, који су прекинули рад Међупарламентарне скупштине православља у Тбилисију.

Председник руске Државне думе Вјачеслав Володин истакао је да поступци руководства Грузије током седнице Међупарламентарне скупштине православља нису у складу са нормама одржавања међународних догађаја.