Путин: Међународне војне игре доприносе развоју међународне сарадње

03-08-2019 06:44:12 | | фото: © РИА Новости / Алексей Куденко/ vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин је поводом свечаног отварања Међународних војних игара изјавио да „Армија 2019“ представља празник поверења и пријатељства, наводи се на сајту Кремља.

Како се наводи у саопштењу Кремља,"годишња такмичења војних професионалаца, правих асова и мајстора војне цлужбе из целог света већ су постала изузетна традиција, прави спектакуларни, ведри одмор и то не само због лепоте и снаге савремене технологије, већ и поверења и пријатељства људи у чијим је рукама" наводи се у саопштењу.

Председник је напоменуо да ће учесници такмичења показати своје способности да координисано решавају задатке и проналазе нестандардна решења, те такође да ће моћи да буду инспирисани у одабиру своје будуће професије.




"Формат Армијских игара даје значајан допринос развоју међународне сарадње, јачању конструктивних партнерстава у интересу обезбеђења безбедности наших земаља, Евроазијског континента и целог света, колективног одговора на стварне, а не имагинарне претње стабилности на планети", рекао је председник.


Путин је пожелио гостима и учесницима Међународних игара заслужене победе и незаборавне утиске.