Песков: Активно се разговара о обнављању рада ’нормандијског формата‘

28-08-2019 07:52:28 | | фото: © Фотохост-агентство / РИА Новости/ vostok.rs |


Идеју о одржавању самита о ситуацији у Украјини у „нормандијском формату“ подржавају сви учесници „четворке“ , али је неопходно да он донесе резултате, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.


„Веома активно се разговара о обнављању рада ’нормандијског формата‘ на највишем нивоу. Ту идеју подржавају сви — и Париз, и Берлин, и председник Украјине Владимир Зеленски, и председник Русије Владимир Путин“, рекао је Песков за руски „Први канал“.

Он је додао да је потребно да прво експерти одреде потенцијалне резултате, а да затим буде донета одлука о одржавању таквог самита.

Путин је раније, на састанку с француским колегом Емануелом Макроном, изјавио да сваки састанак у „нормандијском формату“ треба да донесе конкретне резултате, као и да је потребно остварити већ постигнуте договоре.

Председник Француске Емануел Макрон рекао је 26. септембра, по завршетку Самита Г7 у Бијарицу, да ће састанак о решавању кризе у Украјини у „нормандијском формату“, на нивоу шефова држава и влада, бити одржан у септембру.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут