Захарова: Више од годину дана нема доказа за било какву кривицу Вишинског

29-08-2019 09:39:05 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


То је први корак на путу ка постизању правде. Наравно, тешко ће бити да се Кирилу Вишинском надокнади оно што му је урадио кијевски режим. Предстоји много посла да би се истински успоставила праведност заснована на закону и свим нормама из области људских права и слободе речи, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.


„О томе говори и сам Кирил, и активисти за људска права и новинари. Не може да прође тек тако случај, такав однос према новинару ког више од годину дана држе у затвору а не предоче му никакву оптужницу. Више од годину дана нема доказа за било какву његову кривицу, него се само износе апсурдне оптужбе“, рекла је Захарова.

Заменик председника Државне думе Петар Толстој, који је такође новинар, изразио је задовољство што је Вишински коначно пуштен на слободу.

„Током овог дугог периода сви ми новинари и обични грађани, који су разумели сву неправду оног што му се догађало, борили смо се на све могуће начине да он буде ослобођен. Иако ово још није крај, направљен је први корак да би се превазишло лудило коме смо били сведоци последњих година. Заправо, не смемо заборавити да је Кирил као новинар износио своју тачку гледишта не кршећи никакве законе, ни Украјине, ни међународно право и зато мора бити ослобођен свих оптужби, као и остали грађани Украјине који сада чаме по затворима“, рекао је Толстој.
Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут