Захарова: Стална антируска реторика у Украјини неће приближити земљу решавању реалних унутрашњих политичких и економских проблема

08-09-2019 12:03:19 | | фото: © РИА Новости / Михаил Воскресенский/ vostok.rs |


Размена затвореника одуђених у Русији и Украјини била је резултат политичке воље и систематског мукотрпног рада, потребно је одржати овакав став, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.


„Упркос чињеници да је било провокација и објективних потешкоћа, процес се ипак одржао. Веома важан корак. Потребно је максимално задржати такав став да би се проблеми решавали, а не погоршавали. Политичка воља и систематски напоран рад доносе плодове“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

Она је додала да је у том контексту очигледно да „навика да се Руси окривљују за све невоље Украјине треба да остане у прошлости“.

„Стална антируска реторика неће приближити земљу решавању реалних унутрашњих политичких и економских проблема. Конкретни кораци су најбољи алгоритам деловања“, истакла је она.

Авион са држављанима Русије који су ослобођени у Украјини у оквиру споразума између Москве и Кијева слетео је у руску престоницу у суботу поподне.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут