РТ: Руска агресија ... у далекој галаксији? Поморски стручњаци НАТО-а желе да осигурају мистериозно „Асимово море“

19-09-2019 05:41:55 | | Азимово море (уметничка импресија), фото: © Pixabay / Reimun |


НАТО има тако талентоване поморске стручњаке да су открили жариште сукоба, кључно као и Персијски залив, а за које нико други није чуо.
Тајанственом Асимовом мору хитно је потребна НАТО заштита.

"Недавни догађаји у Персијском заливу и Асимовом мору показали су потребу за поморском силом и да снаге НАТО-а могу да пронађу и униште мине", наглашава се у надуваном НАТО извештају у коме је учествовао и поморски официр Паул Беклеј, који је очигледно отпутовао у далеке
галаксије које нису доступне земљама које нису чланице НАТО-а.

Беклијев чланак говори о важности улоге НАТО-а без давања било каквог даљњег увида у загонетну водену површину којој је потребно чишћење мина од стране НАТО-а. Наравно, Асимово море се не налази ни на једној земаљској мапи. Шта још Беклеј ради тамо? Бори се са космичким пиратима? Подчинити Ктулу и његове поданике? Знатижељни умови желе да знају...

Неки намћор би могао тврдити да је писац мислио да каже „Азовско море“ - водена површина коју окружују Русија и источна Украјина. Али од објављивања у среду, чланак је остао на веб страници НАТО-а више од дванаест сати без исправке, тако да јасно значи Асимово, осим ако нико заиста не чита саопштења за НАТО или за оне који нису упознати са географијом земаља у којима живе и проводе своје време страхујући о томе. Један усамљени корисник Твитера је сачувао референцу на мистериозно море и сместио га у распадајући универзум Ајзака Асимова - што би имало смисла, имајући у виду да је он писац романа научне фантастике.

Војна супериорност НАТО-а према Русији "опада", изјавио је командујући америчког генералштаба Џон Данфорд. Кинеске способности такође се брзо развијају, рекао је он новинарима у уторак након састанка.

Али коме је потребна војна супериорност када имате приступ научно-фантастичним световима?


Извор:Восток/РТ