Више од половине Американаца није чуло за бомбардовање Југославије

31-10-2019 08:41:42 | | Фото: © Reuters / RT/ vostok.rs |


Више од половине Американаца није чуло за бомбардовање Југославије током рата на Косову 1999. године, показало је истраживање Међународног пројекта „Спутњикмишљења“.

У склопу студије, социолози су питали америчке становнике да ли су читали или чули за ове акције НАТО коалиције. Према резултатима истраживања, 54% испитаника је рекло да не зна за бомбардовање. Само 26% испитаника је дало позитиван одговор, а још 20% учесника у анкети је тешко одговорило.

У склопу студије, социолози су питали америчке становнике да ли су читали или чули за ове акције НАТО коалиције. Према резултатима истраживања, 54% испитаника је рекло да не зна за бомбардовање. Само 26% испитаника је дало позитиван одговор, а још 20% учесника тешко је одговорило на анкетно питање.

Истраживање у САДу је спровела најстарија међународна истраживачка компанија у Француској од 2. до 15. октобра. У истраживању је учествовало 1.001 особа старија од 18 година.
Максимална грешка података за целу земљу је плус или минус 3,1% са нивоом поузданости од 95%.

Међународни пројекат „Спутњик. Мишљења“ покренут је у јануару 2015. године и редовно мери јавно расположење у земљама Европе и САД у вези са најупорнијим друштвеним и политичким питањима. Партнери на пројекту су истраживачке компаније Популус, ИФоп и форса.