Поклонска критиковала Кијев због протестне ноте Србије

12-12-2019 06:01:05 | | © РИА Новости / Валерий Мельников/ vostok.rs |


Наталија Поклонска, заменик председника Одбора за спољну политику Државне думе, критиковала је украјинско министарство спољних послова због протестне ноте коју је Србији изразило због посете кримске делегације и додала да таква реакција министарства неће ништа променити.

Украјинско министарство спољних послова на својој званичној веб страници саопштило је да је изразило ноту протеста Србији у вези са службеном посетом кримске делегације Београду, која се била почетком децембра. Током посете одржано је неколико званичних састанака, укључујући политичаре и посланике србског парламента, као и конференција о успостављању конструктивних односа између европских земаља и Русије и процесу признавања исхода кримског референдума.

У саопштењу се наводи да Украјина доживљава посету кримљана "као непријатељски чин" и покушај Русије да "легитимише илегалну окупацију" полуострва.


"
„Наше посете праве посао Министарству спољних послова Украјине. Такве реакције могу да трају унедоглед, али то ништа неће променити. Конструктивна сарадња могућа је само на основу поштовања историјског и праведног избора грађана Крима“, рекла је Поклонсказа РИА Новости.

Она је напоменула да је спремна да лично одговори на сва питања која се тичу законитости кримског референдума.

"„Ако је у вези с том темом потребно размотрити било каква питања, спремна сам лично да на њих одговорим“, рекла јеПоклонска.