Нова победа под руском и србском заставом: Фјодор нокаутирао Ремпејџа

30-12-2019 04:30:59 | | фото: Снимак екрана/ vostok.rs |


Уз Химну косовских јунака и речи „Христе Боже, распети и свети, србска земља кроз облаке лети“ у дворану јапанске Саитама Арене је изашао „Последњи император“, највећи ММА борац свих времена. Затим је он, као у стара добра времена, нокаутом у првој рунди патосирао чувеног Американца Квинтона „Ремпејџа“ Џексона.

У октагону су се огледале легенде „Прајда“, некада најпопуларније ММА лиге, у којој је Јемељаненко био непобедиви шампион у тешкој категорији, а Џексон се борио у полутешкој. Американац није тада постао штампион јапанског „Прајда“, али је зато 2007. у оквиру UFC нокаутирао великог Чака Лидела и освојио шампионски појас.

Фјодор и Ремпејџ су борци потпуно супротног карактера. Јемељаненко је озбиљан и ћутљив, а Џексон дрзак и необуздан. Додуше, он Фјодора третира као пријатеља, али му се пре борбе ипак јавно подсмевао

Пре овог меча Квинтон није излазио у октагон нешто више од годину дана, има вишак килограма и много је спорији него у младости. Фјодор такође није онај стари, четири пута је поражен после обнављања каријере, али је прошле године победио Френка Мира и Чела Сонена. Све у свему, у овом сусрету је Јемељаненко третиран као фаворит.

Нокаут у првој рунди

Јемељаненко је од почетка преузео иницијативу, док се Џексон углавном бранио. Одмах је било јасно да борба неће трајати три рунде. Средином рунде је Фјодор погодио Квинтона у слепоочницу и овај се сручио ничице. „Последњи император“ чак није ни покуша да дотуче противника, одмах је било јасно да је то крај.

На проглашењу победника су изнете две заставе – руска и србска. Фјодор је у изјави после борбе рекао да је ово његов последњи меч у Јапану, где се формирао као борац, и додао: „Желим да се поклоним свима који су се за мене молили у Русији, свим православним хришћанима – у Србији, Грчкој и овде“.


По уговору са организацијом „Bellator“ Јемељаненко треба да одржи још два меча.

Russia beyond