Путин: Огромну стваралачку улогу у јачању духовно-моралних основа друштва игра Руска православна црква

07-01-2020 07:05:17 | | фото: © РИА Новости / Алексей Никольский/ vostok.rs |


Председник Владимир Путин честитао је Божић грађанима Русије, пожелео им здравље и благостање, и истакнуо улогу Руске православне цркве у јачању духовно-моралне основе друштва, наводи се у честици коју је објавила прес-служба Кремља.

„У светле божићне дане милиони људи у целом свету осећају радост и духовни ентузијазам, посебан осећај да припадају вишевековној традицији, која се преноси са колена на колено“, наводи се у саопштењу.

„Огромну стваралачку улогу у јачању духовно-моралних основа друштва, у очувању нашег историјског, културног наслеђа, у васпитању омладине игра Руска православна црква и друге хришћанске конфесије Русије. Тако велики, плодотворни рад је врло важан и заслужује најдубље признање“, навео је Путин.

„Желим православниим хришћанима, свим грађанима Русије који славе Рођење Христово, здравље и благостање“, поручио је председник.

Председник је Божић дочекао у Спасо-Преображенском сабору у Санкт Петербургу, као и прошле године. Како је председник рекао новинарима, он је ту као дете био и крштен.


Путин је нешто више од пола сата учествовао у поноћној литургију, након чега је кратко разговарао са старешином сабора Николајем Бриндиним и уручио му икону као поклон.