„Мало вероватно да су САД и Велика Британија отворене за дијалог са другим земљама како би се очувала безбедност на планети“

15-01-2020 04:35:30 | | фото: © РИА Новости / Владимир Федоренко/ vostok.rs |


Члан Комитета руске Државне думе за међународне послове Јелена Панина изјавила је да је мало вероватно да су Сједињене Америчке Државе и Велика Британија отворене за дијалог са другим нуклеарним земљама како би се очувала безбедност на планети.


"Оно што је поручио председник Русије Владимир Путин током обраћања посланицима Федералне скупштине, да је Русија спремна за такав дијалог, не може се рећи и за САД и Велику Британију, пре свега ако се сагледају последња дешавања на Блиском истоку", рекла је Панина.


„Када је реч о Кини или Индији, таква спремност засигурно постоји. Дијалог се развија и са Француском, али о Америци и Великој Британији тренутно не може бити речи“, нагласила је она.


Председник Путин је у обраћању у Федералној скупштини рекао да смо сведоци како регионални конфликти могу да постану претња за цео свет, као и да су принципи стабилног светског поретка уздрмани, па је потребно да свих пет нуклеарних сила покаже политичку вољу и мудрост у доношењу одлука.