Медведев објаснио разлоге за оставку владе

19-01-2020 12:15:19 | | фото: © РИА Новости / Дмитрий Астахов/ vostok.rs |


Бивши премијер Дмитриј Медведев је у интервјуу за Први канал објаснио зашто је донесена одлука о оставци владе.

"Прва и најважнија ствар коју сам рекао када смо се срели са председником после обраћања 15. јануара ове године, је да то обраћање доводи до тако амбициозних задатака унапређења политичког система, до одређене мере, чак и промене равнотеже снага у земљи, и владе и парламента, делом и председника, правосудног система и да би могао доносити све ове одлуке, председник мора бити апсолутно слободан да о њима расправља и да их доноси без обзира на било који други фактор, укључујући владин фактор" рекао је Медведев, преносе РИА Новости.


Како је Медведев напоменуо, укупно је осам година водио руску владу, а да је то „огроман период“.


„То је огроман период. У новијој историји Русије ово се десило први пут. Ушао сам, да тако кажем, у историју и совјетског периода, па чак и царства, али искрено речено, нико се није бавио тим питањима тако дуго“, рекао је биши премијер.

Према Медведеву, са становишта организације и задатака који су се решавали, био је то изузетно важан и тежак период. Ипак, додао је бивши премијер, с обзиром на кризне услове и санкције, задовољан је радом кабинета, чији су чланови морали да одржавају макроекономску стабилност у овим тешким условима.