Русија захвална Србији на очувању сећања на совјетске војнике

12-02-2020 11:49:33 | | фото: © РИА Новости / Сергей Гунеев/ vostok.rs |


Председник Државне думе Вјачеслав Володин изразио је захвалност Србији за очување сећања на совјетске војнике.

Володин је заједно са председником Скупштине Србије Мајом Гојковић отворио пети састанак комисије за сарадњу између Државне думе и Скупштине Србије.


"Морамо учинити све, а овим желим да Вас подржим, госпођо Гојковић, да заштитимо историјско сећање на оне дане, улогу Совјетског Савеза, на оне који су дали своје животе. Издаја сећања на њих би била издаја наше родбине, дедова... то
су последње речи којима би се могао описати тај чин. Тоби било одрицање од њих, јер су они погинули за слободу и учинили су све да ослободе свет од куге", рекао је Володин на састанку комисије.

Према његовим речима, ново тумачење историје Другог светског рата је неприхватљиво.

"Подједнако видимо потребу заштите историјског сећања у данашњем времену. Желео бих да Вам се захвалим на томе што Србија чини све да сачува сећање на совјетске војнике и официре", рекао је Володин, додавши да је
захвалан Србији на пажљивом односу према споменицима совјетским војницима.

"Срели смо се са вама у Београду, видели смо колико се пажљиво односите према споменицима, управо је то темељ који нас још више зближава. Схватајући да су наши дедови и прадедови били заједно, требали би данас такође да се подржавамо и радимо све како бисмо заштитили сећање на њих", рекао је председник Државне думе.