РТ: Израелско-палестинско питање је сјајан пример како неки људи имају права, а неки не - Роџер Вотерс

14-02-2020 06:39:15 | | фото: © Reuters / Mario Anzuoni / RT/ vostok.rs |


Један од оснивача "Пинк Флојда", Роџер Вотерс, суочен с кампањом за забрану његовог учешћа на фестивалу "South by Southwest" након што је произраелска група повукла његове рекламе из бејзбол лиге, рекао је за РТ да су оптужбе за антисемитизам одвраћање од људских права.

Музичар и активиста је осудио кампању произраелске активистичке групе "B’nai B’rith" да га прогласе за антисемиту и због уклањања његовог учешћа на музичком фестивалу у Остину у Тексасу, где је било предвиђено да одржи главни говор пред стотинама хиљада људи.

У интервјуу за РТ, Вотерс је објаснио да су лажне оптужбе за антисемитизам део намерне и масовне кампање за одвраћање од кршења људских права од стране Израела.

"Муте воду око једног врло специфичног питања, а то је питање колонијалне окупације земље Палестине од стране израелских оружаних снага... Људска права би требала бити нешто што је темељно, што се односи на све људе подједнако", рекао је Вотерс.


„Јасно је да је израелско-палестинско питање сјајан пример где неки људи имају права, а неки немају.“

"Разлог који се толико често износи за (антисемитизам) јесте тај да се не бавимо темељним питањем да ли је оно што кажем истина или не."

Вотерс се такође осврнуо на покушаје „небулозног НВО-а“, Међународног удружења за сећање на Холокауст, да заправо редефинише реч „антисемитизам“, проширивши значење те речи, укључујући „било какве критике политике Израела, било домаће или стране и да је антисемитска".

Обраћајући се његовим критичарима, Вотерс их је упозоврио да се крију иза јеврејског народа и да сви не подржавају политику Тел Авива.


"Морате да поставите одбрану за своју страну аргументације - да ли је тачно или не да израелска влада управља системом апартхејда у земљи која се раније звала Палестина."

"Морамо бити у стању да гледамо на ове ствари без мућења водеи да их називамо правим именима."

Извор:
Восток/РТ


КАТЕГОРИЈЕ