Број руских туриста у Србији прошле године премашио очекивања

21-02-2020 09:10:02 | | фото: © РИА Новости / Максим Богодвид/ vostok.rs |


Број руских туриста у Србији током прошле године премашио је очекивања, рекла је заменик министра културе Русије Олга Јарилова за РИА Новости.

У Београду је у четвртак отворена 42. Међународни београдски сајам туризма. Сајам се одржава од 20. до 23. фебруара, а прошле године је учествовало преко 900 организација из 40 земаља уз посету од 65 хиљада људи.


Русију ове године представљају Калуга, Рјазан, Твер, Тула, Тјумен, Република Коми, Република Крим, Република Бурјатиа, Централни музеј победе, Удружење "Народни уметнички занати Русије" и туристичке агенције.


"Сваке године наша делегација расте са бројем региона који учествују. Србе је веома заинтересовало оно што се може видети на нашем штанду, где је увек пуно људи, а то видимо и у туристичком току који расте између наших земаља. Министар туризма Србије Расим Лајић прошле године је рекао да очекује око 100 хиљада руских туриста, а могу рећи да смо превазишли овај бар", рекла је Јарилова.


Према Туристичкој организацији Србије, број туриста из Русије повећан је за 29% у 2019. години, који су имали више од 220 хиљада ноћења у земљи.