Шојгу и Асад размотрили унапређење војне сарадње и будуће заједничке кораке

25-03-2020 08:59:09 | | фото: © САНА/ vostok.rs |


Сиријски председник Башар ал Асад примио је министра одбране Русије, Сергеја Шојгуа и пратећу делегацију.

Две стране разговарале су о руско-турским споразумима постигнутим 5. марта и сталним кршењима прекида ватре од стране терористичких организација, фокусирајући се на механизме имплементације тих споразума који укључују задржавање терориста шест километара даље од међународног аутопута Алепо-Латакиа (М4), како би био поново отворен.

Председник Асад и министар Шојгу такође су разговарали о ситуацији у сиријском подручју ал Џазира и сталној крађи сиријске нафте и ресурса од стране Сједињених Америчких Држава, као и о корацима које је сиријска држава подузела за обнављање безбедности и стабилности широм земље и напорима руског руководства на регионалном и међународном нивоу да се укину санкције и изолација, наметнути сиријском народу.

Две стране су сагласне око заједничких политика и корака које треба предузети у наредној фази.



Током разговора је размотрена и сарадња министарстава одбране и оружаних снага две земље, при чему су две стране изразиле опредељеност за наставак унапређења те сарадње.

Састанку су присуствовали заменик главног команданта војске и оружаних снага, министар одбране генерал Али Абдулах Ајуб и председавајући Бироа за националну безбедност генерал Али Мамлоук.