РТ: Санкт Петербург у самоизолацији: Северни главни град Русије стављен у делимични карантин због коронавируса

31-03-2020 10:16:55 | | фото: © REUTERS / Anton Vaganov / RT/ vostok.rs |


Након Москве, руска дестинација за најлепшу културу у Санкт Петербургу увела је готово тотална ограничења због пандемије Covid-19, поручивши становницима да не напуштају своје домове осим у хитним случајевима или нужној куповини.

Гувернер Санкт Петербурга, Александар Беглов саопштио је о мерама у понедељак вече, дан након што је Москва увела свој строги режим самоизолације. Град на Балтичком мору је други по величини у Русији, са 5,4 милиона становника. Околина Лењинградске области, у којој живи још 1,9 милиона људи, такође је увела општа ограничења путовања.


У Санкт Петербургу су правила самоизолације слична онима у Москви - становништву је забрањено да напушта куће осим у хитним случајевима или ради медицинске помоћи. Они још увек могу да иду на посао, ако морају или да купују у оближњој апотеци или трговини.



Они који имају кућне љубимце могу их шетати само на удаљености до 100 метара од свог пребивалишта. Свима се саветује да се на јавним местима и превозу држе на удаљености најмање 1,5 метара.

Премијер Михаил Мишустин позвао је све руске регионе да спроведу сличне обавезне мере самоизолације. Осим Москве и Московске регије, још око 20 руских региона већ је увело делимичну блокаду.

Извор:Восток/РТ