Стигао авион са новом помоћи из Народне Републике Кине

02-04-2020 07:49:21 | | фото: © Министарство одбране Србије/ vostok.rs |


Министар одбране Александар Вулин дочекао је на београдском аеродрому "Никола Тесла" авион којим је стигла још једна испорука медицинске помоћи из Народне Републике Кине, у којој су и медицинска средства намењена Министарству одбране.

Министар Вулин је истакао да је стигла драгоцена медицинска помоћ из Кине, а реч је о донацији која ће нам помоћи да се носимо са Ковид вирусом.

фото: Министарство одбране Србије

Он је посебно захвалио Државној агенцији за одбрамбене технологије и индустрију SASTIND и фирмама ALIT и CPMIEC које сарађују са Министарством одбране и са нашом одбрамбеном индустријом, али и другим донаторима из Кине, који су у овим тешким временима нашли начина и средстава да нам помогну кроз ову донацију.


фото: Министарство одбране Србије

Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић и председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг склопили су пријатељство које је пријатељство и наша два народа, нагласио је министар Вулин.
- Велика је ствар што је стигао и овај авион и велика је ствар што се помоћ наставља, и велика је ствар што можемо да се ослонимо на пријатељски кинески народ и велика је ствар што помоћ добијамо у право време и баш оно што је потребно – истакао је министар Вулин.


фото: Министарство одбране Србије

Министар одбране је рекао да донација садржи различите медицинске апарате и медицинска средства, додајући да део иде Минстарству одбране, али да све иде грађанима Србије.


фото: Министарство одбране Србије

За Министарство одбане авионом је допремљено 1.280 заштитних одела, 98.000 заштитних маски и 245 бесконтактних топломера.