Путин: Од изузетног значаја је да се осигура стабилан рад аутомобилске индустрије

25-04-2020 01:12:04 | | фото: © РИА Новости / Михаил Климентьев/ vostok.rs |


Председник Владимир Путин одржао је састанак посвећен ситуацији у сектору аутомобилске индустрије у време кризе изазване вирусом корона и саопштио да су руске власти издвојиле 5,2 милијарде рубаља за куповину 1.200 возила за реанимацију.


„Већ је донета одлука да се државним средствима купи 1.200 возила за реанимацију за регионалане медицинске установе. Средства су већ издвојена и то износ од 5,2 милијарде рубаља. Техника која је толико потребна запосленима у здравственом систему, мора да стигне до региона што пре“, рекао је Путин.

Председник Русије је истакао и да је неопходно, уз максимално поштовање превентивних санитарних мера у условима пандемије вируса корона, осигурати рад аутомобилске индустрије, очувати радна места.

„Од изузетног значаја је да се, уз поштовање санитарних мера, осигура стабилан рад аутомобилске индустрије, да се пружи подршка произвођачима и пре свега подржи потражња како би се очувала радна места и приходи грађана и сачували квалификовани стручњаци“, истакао је председник.

Како је рекао, предлози за подршку овом сектору већ постоје и биће представљени данас, након што узме у обзир и идеје и предлоге учесника састанка.

Према Путиновом мишљењу, аутомобилска индустрија, као и грађевинарство, треба да буду једне од главних грана на којима ће се базирати обнова руске привреде.